Γρήγορες συνδέσεις:

Η Πάρος ΖΩΝΤΑΝΑ!

Διαμονή στην Πάρο

Προτείνουμε να επισκευθείτε:

Πάρος Αλυκή

Αλυκή: Όμορφο ψαροχώρι, με το γραφικό λιμανάκι, τα ταβερνάκια και την παραλία Πίσω Αλυκή με τα άσπρα βότσαλα και τα αρμυρίκια μέχρι εκεί που σκάει το κύμα. Βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος της Πάρου και πήρε το όνομά της από την Αλυκή στις παρυφές του χωριού. Στα όμορφα ταβερνάκια της, θα βρείτε ολόφρεσκο ψάρι και την παραδοσιακή γούνα (λιαστός κολιός). Δίπλα στο λιμανάκι, μία ακόμη όμορφη παραλία ενδείκνυται για κολύμπι στα πεντακάθαρα γαλανά νερά της.

Πάρος Αλυκή. ΑΛΥΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ. Οικισμοί της Πάρου
Το λιμανάκι και η παραλία στον οικισμό Αλυκή στην Πάρο

Υπάρχει όμως και η μεγάλη καταγάλανη παραλία στην Πίσω Αλυκή, με βότσαλο και αλμυρίκια καθώς και η παραλία του Φάραγκα, με τα τέσσερα πανέμορφα κολπάκια. Κοντά στην Αλυκή είναι το αεροδρόμιο της Πάρου, λίγο πριν από την είσοδο του χωριού. Η Αλυκή προσφέρεται περισσότερο για οικογενειακές διακοπές, διαθέτει κυρίως ενοικιαζόμενα δωμάτια και πανσιόν, ταβέρνες με φρέσκο ψάρι, μπαράκια, έχει παιδική χαρά, γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϋ.

Στην Αλυκή βρίσκεται το μουσείο κυκλαδικής λαογραφίας του αυτοδίδακτου καλλιτέχνη Μ. Σκιαδά.

Γίνονται επίσης διάφορες και αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται στις γιορτές του Άη-Γιάννη του Κλείδωνα τον Ιούνιο, το πανηγύρι του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου και στο πανηγύρι του Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τους δρόμους και τα στενάκια που οδηγούν από την Αλυκή στην Αγκαιριά. Η Αγκαιριά είναι ένας ημιορεινός γραφικός οικισμός, περίπου 3χλμ. από τη θάλασσα.

ΚΤΕΛ προς Αλυκή: Παροικιά - Αλυκή - Αγκαιριά: Παροικιά - Παρασπόρος - Αγ. Ειρήνη - Πεταλούδες - Αεροδρόμιο - Αλυκή - Αγκαιριά
Παροικιά - Πούντα: Παροικιά - Παρασπόρος - Αγ. Ειρήνη - Πούντα (Αντίπαρος) - Βουτάκος - Αλυκή - Αγκαιριά


Ξενοδοχεία στην Αλυκή Πάρου

Ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και στούντιο στην Αλυκή Πάρου

Κάντε κλικ στο χάρτη

Κάντε κλικ στο διαδραστικό μας χάρτη για να δείτε τη θέση των κυριότερων χωριών της Πάρου και πληροφορίες σχετικές με αυτά.

Χάρτης οικισμών (χωριών) της Πάρου
Γενικές πληροφορίες για το χωριό της Πάρου

= Βασικές πληροφορίες για το χωριό

πληροφορίες για το χωριό της Πάρου

= Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το χωριό

Επιλέξτε κατευθείαν το χωριό που επιθυμείτε