Γρήγορες συνδέσεις:

Η Πάρος ΖΩΝΤΑΝΑ!

Διαμονή στην Πάρο

Προτείνουμε να επισκευθείτε:

Πάρος Νάουσα

Πάρος Νάουσα. ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΥ. Σοκάκι στη Νάουσα της Πάρου
Γραφικό σοκάκι στη Νάουσα της Πάρου

Νάουσα: Γραφικότατα σοκάκια και το ενετικό κάστρο στην παραλία της, φωτισμένο τη νύχτα δίνει μια μαγευτική νότα στο όλο σκηνικό, σε συνδυασμό με τη μαρίνα και τα σκάφη μεγάλα και μικρά, αλιευτικά και τουριστικά. Η διασκέδαση στην Νάουσα της Πάρου κρατάει έως τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού υπάρχουν σ’ αυτήν κάθε είδους μαγαζιά. Η πόλη είναι χτισμένη στον δεύτερο μεγάλο κόλπο της Πάρου, με το λιμάνι και τη Μαρίνα και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ακόμη από την εποχή των Κομνηνών.

1650 – 1700, στην Πάρο έρχονται Γάλλοι, οι οποίοι ιδρύουν σχολείο, ώστε μέσα από αυτό να επιβάλλουν στους κατοίκους την καθολική θρησκεία. Απέτυχαν όπως και οι Βενετοί τρεις αιώνες πριν. Το 1770 η Νάουσα γίνεται βάση των Ρώσων στο Αιγαίο, οι οποίοι είχαν το στρατηγείο τους στο νησάκι της Αγίας Καλής απέναντι από την Νάουσα, στο κέντρο σχεδόν του κόλπου.

Στο λιμάνι είναι και το μικρό Κάστρο, το λεγόμενο Καστέλι, έργο των Ενετών, μεγάλο μέρος του οποίου διασώζεται έως και σήμερα, ενώ λίγο παραδίπλα, πάνω στο κύμα είναι ο ναός του Αγίου Νικολάου, προστάτης των ναυτικών και των ψαράδων, μιας και η Νάουσα διέθετε και διαθέτει ακόμη και σήμερα σημαντικό αριθμό αλιευτικών σκαφών.

 


Πάνω στο λιμάνι, ταβέρνες, μπαράκια, καφετέριες, εστιατόρια, ενώ λίγο πιο μέσα, στην ανακαινισμένη πλατεία της με τους πανύψηλους ευκάλυπτους, επίσης κάθε είδους μαγαζιά, παιδική χαρά και η Εκκλησία της Παντάνασσας. Στο ύψωμα του χωριού είναι ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, που φαίνεται από όλες τις πλευρές της πόλης. Το γραφικό της ποταμάκι καταλήγει στη θάλασσα, περνώντας από το πανέμορφο γεφύρι, πραγματικό στολίδι για τη Νάουσα αλλά και για την Πάρο. Το καλοκαίρι στη Νάουσα, τη γραφική αυτή πόλη της Πάρου διοργανώνεται η γιορτή του ψαριού και πολλές άλλες εκδηλώσεις, καθώς και το πανηγύρι στα εννιάμερα της Παναγίας στις 23 Αυγούστου.

Πάρος Νάουσα. ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΥ. Το γραφικό λιμανάκι στη Νάουσα της Πάρου
Το λιμανάκι στη Νάουσα της Πάρου

Επίσης στον κόλπο που βρίσκεται το μοναστήρι του Αϊ Γιάννη Δέτη απέναντι από την Νάουσα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, βρίσκεται το Περιβαλλοντικό – Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου, το οποίο αξίζει να επισκευθείτε.

Η Νάουσα είναι το παραδοσιακό ψαροχώρι, καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στις Κυκλάδες. Βρίσκεται στις βόρειες ακτές της Πάρου και το λιμάνι της φιλοξενεί όλα τα ψαροκάικα του χωριού, ενώ στη Μαρίνα φιλοξενούνται κάθε είδους τουριστικά σκάφη. Η Νάουσα διαθέτει ξενοδοχεία, camping, ενοικιαζόμενα δωμάτια, όλα με εκπληκτική θέα, τουριστικά γραφεία, διάφορα καταστήματα αλλά και μπαράκια, καφενεία, ουζερί, ταβέρνες, εστιατόρια, μεζεδοπωλεία.


Πάρος Νάουσα. ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΥ
Πέτρινο γεφύρι στη Νάουσα Πάρου

Παραλίες διαθέτει πολλές και υπέροχες: Πιπεράκι, Πιπέρι, Μοναστήρι, Κολυμπήθρες, Σάντα Μαρία, Λάγγερη. Η Νάουσα διαθέτει και αξιόλογα μνημεία: αρχαίους οικισμούς (λόφος Κουκουναριών), πρωτοκυκλαδικό νεκροταφείο (Πλαστήρα) και το βενετσιάνικο κάστρο οχυρό της βόρειας πλευράς του λιμανιού.

Επίσης, γύρω από τη Νάουσα υπάρχουν μοναστήρια όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει περίτεχνα τέμπλα και τοιχογραφίες. Είναι το μοναστήρι του Άη-Γιάννη Δέτη, η μονή Αγιίου Αθανασίου, η μεσαιωνική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Στην Νάουσα είναι και η αφετηρία του ΚΤΕΛ με δρομολόγια για Παροικία, Καμάρες και Κολυμπήθρες, αλλά και για: Παροικιά - Νάουσα - Δρυός: Παροικιά - Νάουσα - Υστέρνι - Πρόδρομος - Μάρμαρα - Πίσω Λιβάδι - Λογαράς - Παραλία Πούντας - Χρυσή Ακτή - Δρυός.


Ξενοδοχεία στη Νάουσα Πάρου

Ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και στούντιο στη Νάουσα Πάρου

Ενοικιαζόμενες βίλες στη Νάουσα Πάρου

Τουριστικά γραφεία στη Νάουσα Πάρου

Κάντε κλικ στο χάρτη

Κάντε κλικ στο διαδραστικό μας χάρτη για να δείτε τη θέση των κυριότερων χωριών της Πάρου και πληροφορίες σχετικές με αυτά.

Χάρτης οικισμών (χωριών) της Πάρου
Γενικές πληροφορίες για το χωριό της Πάρου

= Βασικές πληροφορίες για το χωριό

πληροφορίες για το χωριό της Πάρου

= Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το χωριό

Επιλέξτε κατευθείαν το χωριό που επιθυμείτε